Időjárás előrejelzés 2015. (II. rész avagy még mindig nézel, mint Rozi a moziban)

And now for something different… jöjjön a folytatás. Akárcsak az év első félévben, a másodikban is bőven kijut majd a jóból a nézőtérre betévedt mozizónak.

Július

Magic Mike XXL
(amerikai bemutató: 2015. július 1.; hazai bemutató: n.a.)

A film folytatásában Chaning Tatum tovább dobálgatja magáról a textilt (az arra vevő közönség legnagyobb örömére). A sztoriról egyelőre semmit nem tudni, annyi azonban biztos, hogy a közönségnek búcsút kell vennie Matthew McConaughey-től. A rendezőn túl még egy csere is történt, ugyanis a forgatókönyvet ezúttal maga Tatum írta.

Terminator: Genisys – Terminátor: Genezis
(amerikai bemutató: 2015. július 1.; hazai bemutató: 2015. július 2.)

Hazánkba egy nappal az amerikai premier után érkezik a Terminátor filmsorozat legújabb darabja, ami részben visszanyúl az eddigi filmekhez, részben pedig próbálja új alapokra helyezni a Terminátor mítoszát. A készítők célja, hogy a soron következő mozis nemzedéket is a vásznak elé ültesse a nagy reboot-őrület közepette. Sarah Connor szerepében ezúttal a Trónok Harca khaleese-je, Emily Clarke fog golyót szórni, mellette pedig a jövőnkért küzd majd Jai Courtney, Jason Clarke, Matt Smith és maga Arnold Schwarzenegger is (akinek a patináns őszes haja külön spinoff-ot érdemelne).

They’ll be back:

Minions- Minyonok
(amerikai bemutató: 2015. július 11.; hazai bemutató 2015. július 9.)

Apró sárga tökmagjaink számára Gru előtt is volt élet, mégpedig igencsak tevékeny, világ(unalomra)hatalomratörő élet. Az animációs mese eredeti szinkonhangjai közt olyan neveket találhatunk majd, mint Jon Hamm, a reneszánszát élő Michael Keaton, Sandra Bullock és Steve Coogan.

és ahogyan azt a nagy költő is mondaná: ,,Banana”

Selfless
(amerikai bemutató: 2015. július 15.; hazai bemutató: n. a.)

A zseniális vizualitással megáldott Tarsem Singh ezúttal egy sci-fi thillert fog levezényelni, amelyben egy fiatalabb testbe ültetett tudat rádöbben az idegen test kacifántos eredetére. És ha ez nem volna elég mindeközben egy titkos szervezet ármánykodásairól is lehull a lepel (természetesen akaratuk ellenére). A vizuális orgia szereplői Matthew Goode, Ryan Reynlods és Ben Kingsley lesznek.

Ant-Man – Hangya
(amerikai bemutató: 2015. július 17.; hazai bemutató: n.a.)

A Marvel moziverzum legújabb üdvöskéjét és egyben potenciális jövőbeni Bosszúállók tagját Paul Rudd formálhatja meg. A film cselekménye szerint a jóútra tért szélhámos, Scott Lang bizonyíthatja rátermettségét egy olyan rablás kivitelezésével, amelyen nem kevesebb, mint a világ sorsa múlik. Rudd-on kívül még Michael Dougles, Evangeline Lilly és Corey Stoll lesznek a Marvel filmek legújabb szerzeményei.

Kalandra fel:

Mission: Impossible 5.
(amerikai bemutató: 2015. július 31.; hazai bemutató: n.a.)

Tom Cruise ötödjére is vállalkozik a lehetetlen küldetésre, ezúttal a Jack Reacher rendezőjével. A film cselekményéről jelenleg semmit sem tudni, azonban újabb játékosként Alec Baldwin nehezítheti meg a csipet-csapat akciódús hétköznapjait.

Kedvcsinálónak pedig szóljon egy örökzöld:


Augusztus

Fantastic Four – A Fantasztikus Négyes
(amerikai bemutató: 2015. augusztus 7.; haza bemutató: n.a.)

Egy újabb képregényfilmszéria kapott reboot-t. A Fantasztikus Négyes újragondolását a nagy sikert aratott foundfootage/képregényfilm hibrid rendezője, Josh Trank vezényelheti le. A fiatalosított szereplőgárda tagjai, Kate Mara, Miles Teller, Michael B. Jordan, Jamie Bell és Toby Kebbel lesznek.

A négyes fogat az alábbi trailer-rel rajtol el:

Regression
(amerikai bemutató: 2015. augusztus. 18., hazai bemutató: n.a.)

Alejandro Amenabar legújabb filmjében ismét hátrahagyja a spanyolajkú mozikat, hogy Emma Watson, Ethan Hawke és David Thewlis főszereplésével egy kőkemény thillert meséljen el egy diszfunkcionális családról. A film sztorija szerint egy nyomozásban résztvevő apa képtelen emlékezni a lánya ellen elkövetett erőszakos tettekre.

A chlie-i mester legújabb potenciális remekművének első hivatalos fotóját az alábbi linken találjátok:
http://cdn.collider.com/wp-content/uploads/regression-ethan-hawke-emma-watson.jpg

Trainwreck:
(amerikai bemutató: 2015. augusztus 17.; hazai bemutató: 2015. augusztus 27.)

Judd Apatow legújabb filmjének történetét egyelőre még hétpecsétes titokként őrzik, annyit azonban már biztosra vehetünk, hogy egy újabb komédiával lesz dolgunk. Főbb szerepekben, Daniel Radcliffe, Brie Larson, Tilda Swinton, Bill Hader és Ezra Miller nevettetheti majd a nagyérdeműt.

A film forgatásán készült fotót itt nézhetitek meg:
http://static01.nyt.com/images/2014/07/19/arts/APATOW/APATOW-master675.jpg

Szeptember

Triple Nine
(amerikai bemutató: 2015. szeptember 11.; hazai bemutató: n.a.)

Az idei év egyik legjobban várt drámájában, egy csapat korrupt zsarut kényszerítenek rablásra, amit az egyik fiatalabb társuk feláldozásával kívánnak véghez vinni. Az ausztrál zseni John Hillcoat ezúttal Woody Harrelson-t, Casey Affleck-et, Anthony Mackie-t, Norman Reedus-t, Aaron Paul-t, Chiwetel Ejiofor-t, Kate Winslet-et és Gal Godo-t ot rendezheti. A film ugyan még nem rendelkezik hivatalos promóciós anyaggal, így a főbb szereplők mantraszerű felolvasását javasoljuk hangulatkeltőnek a filmhez. (Ugye, hogy működik?…)

Life
(fesztivál bemutató: 2015 szeptember 15., hazai bemutató: n.a.)

Az önletrajzi iheltésű film a tavaly nagy sikert aratott Anton Corbijn (A Most Wanted Men) soron következő rendezése lesz. A történet Dennis Stock, a Life magazin fotósának a barátságát meséli el, amelyet James Dean-nel kötött, miután a magazin kijelölte őt a hollywood-i ikon személyi fotósának. Stock szerepében Robert Pattison-t láthatjuk majd, míg a színészlegendát Dean DeHaan formálja meg.

Az első hivatalos fotó a filmből az alábbi linken érhető el:
http://i0.wp.com/lifethefilm.com/wp-content/uploads/2014/03/LIFEHQ.jpg

Everest
(amerikai bemutató: 2015. szeptember 18.; hazai bemutató: 2015, szeptember 17.)

Az Everest csúcsán hóviharba került expedíció kénytelen lesz dacolni a hegy-óriás haragjával. Baltasár Kormakur túlélő filmjében Jake Gylenhaal-t, Jason Clarke-ot, Josh Brolin-t és Sam Worthington küldi a havas magaslatokba, mi pedig majd izgulhatunk értük.
A tragikus túrához eddig két hivatalos fotó is érkezett:
http://cdn.collider.com/wp-content/uploads/everest-jason-clarke.jpg
http://www.finalreel.co.uk/wp-content/uploads/2014/12/Jake-Gyllenhaal-Josh-Brolin-in-Everest-slice.jpg

Október

The Walk
(amerikai bemutató: 2015 október 2.; hazai bemutató: n.a.)

Philippe Petit, francia kötéltáncos fenomenális akcióját a World Trade Center két tornya között egyszer már feldolgozták egy zseniális narratív-dokumentum film formájában (The Men on the Wire- Ember a Magasban, tessék megnézni kö-te-le-ző darab). Idén azonban Joseph Gordon-Levitt táncolhat a magasban Robert Zemeckis legújabb filmjében . Gordon-Levitt mellett feltűnik még Ben Kingsley, James Badge Dale és Ben Scwartz is.

A lehetetlen séta is egy lépéssel, pontosabban egy treaser bemutatóval kezdődik:

The Little Prince – A Kis Herceg
(francia bemutató: 2015. október 7., hazai bemutató: n.a.)

A film a klasszikus kisregény aktuális 2015-ös animációs feldolgozása lesz, melyben olyan nevek kölcsönzik majd hangjukat a szereplőknek, mint James Franco, Jeff Brides, Benicio Del Toro, Rachel McAdams és Ricky Gervais.

A film egyik jelenetének képkockáját itt nézhetitek meg:
http://www.cartoonbrew.com/wp-content/uploads/2014/12/lepetitprince.jpg

Legend
(német bemutató: 2015. október 15.; hazai bemutató: n.a.)

Tom Hardy kettős főszerepben brillírozhat majd Brian Helgeland gengsztermozijában, ami a hírhedt Kray fivérek fénykorát veszi górcső alá. Az életrajzi ihletésű filmben az ikerpár mindkét tagját Hardy formálhatja meg, mellette pedig feltűnik még Emily Browning, Christopher Eccleston és Chaz Palminteri is.

A Krey fivérek Tom Hardy(-k) prezentálásában az alábbi képen mutatkoznak be:
http://iris.theaureview.com/wp-content/uploads/2014/06/LEGEND-Tom-Hardy.jpg

Címnélküli hidegháborús dráma
(amerikai bemutató: 2015. október 16.; hazai bemutató: n.a.)

Bár Steven Spielberg soron következő mozija még nem rendelkezik végleges címmel, de azt már biztosan tudni, hogy a legújabb filmje a hidegháborús korszakba repíti majd vissza a nézőket. A Tom Hanks főszereplésével készülő film sztorija egy olyan ügyvéd megpróbáltatásait követi nyomon, aki azért utazik a a Szovjet Unióba a CIA megbízásából, hogy egy ott rekedt amerikai kémpilótán segítsen.

A film forgatásán készült fotót alant érhetitek el:
http://img2.timeinc.net/ew/i/2014/12/13/Steven-Spielberg.jpg

Crimson Peak
(amerikai bemutató: 2015. október 16.; hazai bemutató:2015. október 15.)

Guilermo Del Toro visszatér ahhoz a zsánerhez, amiben a leginkább otthonosan mozog. A gótikus hangulatú horror egy szörnyű családi tragédiát megélt írónő szerelmi kálváriáját meséli el, aki egy titokzatos ház baljós falai között keresi a nyugalmat. Az impozáns szereplőgárda soraiban Jessica Chastain, Tom Hiddlestone, Charlei Hunnam és Mia Waskiwoska fog majd feltűnni.

Mozgóképes anyag ugyan még nincs, de pár karakterfotót már közzétettek a film készítői:
Jessica Chastain:
http://www.finalreel.co.uk/wp-content/uploads/2014/12/Jessica-Chastain-in-Crimson-Peak.jpg

valamint

Tom Hiddlestone:
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–XSJx_nrJ–/dh8ar8p09vj9d7fgrl0f.jpg

007 – Spectre
(angol bemutató: 2015. október 27.; hazai bemutató: n.a.)

Bond. James Bond ezúttal egy titkos szervezet, a SPECTRE nyomába ered, miután egy kódolt üzenetet kap a múltjából. Az eddigi lehengerlő gárdához idén Christoph Waltz, Lea Seydoux, Dave Bautista, Andrew Scott és Monica Belucci csatlakozik be.

A film hivatalos bejelentését követően egy treaser hangulatkeltőt tettek közzé a készítők:

November

The Hateful Eight
(amerikai bemutató: 2015. november 13.; hazai bemutató: 2015. év vége)

Quentin Tarantino egy újabb westernnel kívánja moziba csábítani a széles rajongó táborát, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy ezúttal mit fog letenni az asztalra a mester. Tarantino forgatókönyve egy csapat fejvadászt tesz meg főszereplőnek, akik a civil háború utáni Wyomingban, kényszerből, egy összeesküvésnek lesznek a résztvevői. Ahogyan azt Tarantino-tól megszokhattuk, igen terjedelmes színész listával lehet majd számolni, melyre Samuel L. Jackson, Channing Tatum, Walter Goggins, Kurt Russel, Bruce Dern, Tim Roth és Michael Madsen kerültek fel.

A film plakátját és a Samuel L. Jackson által készített lesiképet az alábbi linkeken nézhetitek meg:
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTY4MTMxNTMxM15BMl5BanBnXkFtZTgwODcyNjMzMjE@._V1._CR4,4,554,751_SX640_SY720_.jpg

valamint

http://www.deathandtaxesmag.com/wp-content/uploads/2014/11/the-hateful-eight-on-set.jpg

The Good Dinosaur
(amerikai bemutató: 2015. november 15.; hazai bemutató: n.a.)

Pixar filmekből idén jócskán kijut majd a közönségnek (mindenki legnagyobb örömére). Az év vége felé debütáló darabban egy dinoszaurusz és egy kisgyerek barátságát követhetjük majd végig. Várhatóan a Pixar báj ezúttal sem fog elmaradni.

A kedves kis szereplőink első találkozásáról készült koncepciórajzot az alábbi képen nézhetitek meg:
http://www.trbimg.com/img-546beeb9/turbine/la-et-mn-pixar-good-dinosaur-peter-sohn-20141120

A Hologram for the King
(holland bemutató: 2015. november 25.; hazai bemutató: n.a.)

A Tom Hanks főszereplésével készülő dráma egy lecsúszott üzletember történetét meséli el, aki Szaud Arábiába utazik azért, hogy visszaállítsa a régi dicsfényét egy igencsak jó esélyekkel kecsegtető üzlet megkötésével.
A film egyetlen hivatalos fotóját az alábbi linkre kattintva érhetitek el:
http://www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/imagecache/modal_800/2014/05/hologram_for_the_king_hank.jpg

Midnight Special
(amerikai bemutató: 2015. november 25.; hazai bemutató: n.a.)

Generációjának egyik legkiválóbb rendezője, Jeff Nichols, a Mud-ot követően a sci-fi világa felé kalandozik el a legújabb filmjében. Miután egy apa tudomást szerez a fia emberfeletti képességeiről, mindkettőjüknek menekülniük kell egy szervezet tagjai elől, akik szeretnék minél előbb kézre keríteni a csodagyereket. A film főszereplői Joel Edgertone, Kristen Dunst, Adam Driver és (Nichols filmjeinek elmaradhatatlan színésze) Michael Shannon lesznek.

The Martian
(amerikai bemutató: 2015. november 25.; hazai bemutató: n.a.)
Andy Weir marson játszódó túlélő regényét Riddley Scott viszi a nagyvászonra. A forgatás többek közt kishazánkban is zajlott, így a fővárosunk vendégszeretét élvezhette Matt Damon, Sean Bean, Kate Mara és Jessica Chastain is. Hazánkat majd Bordán Lili fogja képviselni a film meglehetősen impozáns színészgárdájában.

December

Star Wars VII. –The Force Awekens – Csillagok Háborúja VII. – Az Ébredő Erő
(amerikai bemutató: 2015. december 18.; hazai bemutató: 2015 decembere)

A Jurrassic World után, hála Hollywood-nak, másodízben is újra gyerekek lehetünk majd az ezüstvászon előtt. Lucas klasszikusát ezúttal J.J. Abrams folytathatja. A fő történésekről egyelőre még senki sem nyilatkozik, annyit azonban már biztosan tudni, hogy a Jedi Visszatér eseményei után 30 évvel később láthatjuk majd viszont a messzi-messzi galaxist. Az új szereplőkön kívül számos régi ismerős is fel fog bukkanni. Az alábbi listától pedig egy érzelgősebb mozifi biztosan el is sírja magát: John Boyega, Oscaar Isaac, Adam Driver, Daisy Riddley, Mark Hamil, Harrison Ford, Carrie Fisher, Peter Mayhew, Warwick Davis, Kenyn Baker, Lupita Nyogo, Domnhall Gleeson, Andy Serkis, Max von Sydow.

Réges-régen… :

The Revenant
(amerikai bemutató: 2015. december 25.; hazai bemutató: n.a.)

Birdman-re keresztelt mesterművét Alejandro Gonzales Innaritu egy újabb alapvetéssel követheti az idei év végén. A revans western történetben Leonardo DiCaprio követ el mindent annak érdekében, hogy elégtételt vegyen azokon, akik cserbenhagyták őt egy medvevadászat alkalmával. Az üldözöttek Tom Hardy, Domnhall Gleeson, Will Poulter és Lukas Haas lesznek. A film technikai különlegessége az lesz, hogy csak és kizárólag természetes fénnyel fognak dolgozni a készítők, így Emanuel Lubiezki minden bizonnyal egy újabb Oscar-díj jelöléssel gazdagodhat majd.

http://filmtrailer.hu/wp-content/uploads/DiCaprio-Revenant.jpg

5 Responses to “Időjárás előrejelzés 2015. (II. rész avagy még mindig nézel, mint Rozi a moziban)”