Időjárás előrejelzés 2015. (I. rész avagy megint nézel majd, mint Rozi a moziban)

És íme eljött a második felvonás, ami a 2015-ös évben bemutatásra kerülő ínyencségeket veszi majd számba (legalábbis azokat, amelyeket szerkesztőségünk már tűkön ülve vár). Meg kell hagyni hogy, a mozizós közönség idén sem fog unatkozni. A kötelező hollywood-i dömpingen túl a hazai filmek is beerősítenek majd, hogy ismét a moziszékekbe csalogassák a hungarikumokra éhes közönséget.
Első körben az első hat hónapban bemutatásra kerülő alkotásokat vesszük lajstromba.

Január

Dumapárbaj
(hazai bemutató: 2015. január 15.)

A hazai standup élet már egy ideje megérett a nagyvásznas debütálásra. A filmtörténete szerint két generáció legnagyobb poéngyárosa néz egymással farkasszemet, hogy aztán a világot jelentő deszkákon ütközzenek meg majd egymással. A film főszereplői Hadházi László és Kiss Ádám, mellettük pedig olyan ismert nevek tűnnek még fel, mint Eszenyi Enikő, Kovács Lajos, Kamarás Iván, Jordán Adél és Gubik Ági.

A vígjáték bemutatóját az alábbi linkre kattintva érhetitek el:

Parkoló
(hazai bemutató: 2015. január 22.)

Második magyar filmjelöltünk egy meglehetősen furcsa, de annál izgalmasabb szerzetnek ígérkezik. A film két férfi párharcát állítja a történet középpontjába, miután a Légiós (Lengyel Ferenc) parkolójába betéved egy gazdag üzletember (Szervét Tibor) az 1968-as Ford Mustangjával.
A film bemutatóját az alábbi linkre kattintva érhetitek el:

Slow West
(amerikai bemutató: 2015. január 24.; hazai bemutató: n.a.)

Az első filmes John Mclean, Michael Fassbender-t és Kodi Smit-McPhee rendezheti a bemutatkozó westernjében. A történet szerint egy 16 éves telepes srác a szeretett lány után ered a 19. század Amerikájába, nyomában egy titokzatos utazóval, Silas-szal.

A Fassbender-ről és az ifjú Smith-McPhee-ről készült promóciós képet itt érhetitek el:
http://cdn.indiewire.com/dims4/INDIEWIRE/ec550ec/2147483647/thumbnail/680×478/quality/75/?url=http%3A%2F%2Fd1oi7t5trwfj5d.cloudfront.net%2Fb0%2Fe0%2F5e26009e4e388c84852fc8f728b9%2Fslow-west.png

Kingsman: A Secret Service – Kingsman: A Titkos Szolgálat
(angol bemutató: 2015. január 24.; hazai bemutató: 2015. február 13.)

Matthew Vaugh új filmje kötelező. A brit mozis fenegyerek, az X-Men: Az Elsők után újabb képregény adaptációt vezényelt le. Ezúttal ismét Mark Millar képregényét dolgozza fel. A füzet sorozat története szerint egy balhés, de kiváló képességgel megáldott brit suhanc Nagy-Britannia legtitkosabb szervezetének oszlopos tagjává avanzsál. Egyfajta extravagáns, pörgős és jóval brutálisabb fiatalabb generációt megcélzó 007-szerű mozival lesz dolgunk. A főbb szerepekben olyan kiváló brit nagyságok mellett, mint Colin Firth, Michael Caine és Mark Stong mellett a világ legbadass-ebb színésze, Samuel L. Jackson is fel fog tűnni. A film főszerepét pedig a fiatal Taran Edgerton alakíthatja majd.

A Kingsman red band bemutatóját az alábbi linkre kattintva érhetitek el:

Results
(amerikai bemutató: 2015. január 27.; hazai bemutató: n.a.)

Az Így jártam anyátokkal Cobie Smulders-re, a sorozat végeztével, a nagyvásznakat is igyekszik meghódítani. Az idei Sundance-n debütáló komédia két személyi edzőről szól majd, akiknek az életét alaposan felforgatja egy gazdag kliensük. Smulders partnerei Guy Pearce és Giovanni Ribisi lesznek.

Macbeth
(német bemutató: 2015. január 29.; hazai bemutató: 2015 ősze)

Shakespeare könyvének legújabb feldolgozását az ausztrál Justin Kurzel rendezheti. Macbeth és Lady Macbeth szerepeit ezúttal Michael Fassbender és Marion Cotillard alakíthatja majd. A rendező és Fassbender-nek ez lsz az első közös munkája, de a 2016-os évben újra együtt dolgozhatnak majd az Assassin’s Creed videójáték filmes adaptációján, mely vélhetőleg egy franchise legelső darabja lesz majd.

A film legelső hivatalos fotóját az alábbi linkeken nézhetitek meg:

New Image Of Michael Fassbender & Marion Cotillard In ‘Macbeth’

Február

Fifty Shades of Grey – A Szürke Ötven Árnyalata
(amerikai bemutató: 2015 február 13.; hazai bemutató: 2015. február 12.)

Az azonos című regény filmes változatát Sam Taylor-Johnson rendezheti. A regény két főszereplőjét pedig Jamie Dornan és Dakota Johnson kelthetik életre. A könyv fanatikusaipedig örülhetnek, mert az első résszel egy franchise-t kívánnak megalapozni a készítők.

Mr. Grey már várja Önöket:

American Sniper – Amerikai Mesterlövész
(amerikai bemutató: 2014. év vége; hazai bemutató: 2015. február 19.)

Clint Eastwood aktuális rendezése az amerikai mesterlövésznek, Chris Kyle-nak állít emléket, aki az amerikai hadtörténet legeredményesebb mesterlövésze volt 160 megerősített eliminálással. A film főszerepét Bradley Cooper játszhatja, aki azóta ismét megkapta az oscarjelölést Kyle megformálásáért.

A film bemutatóját az alábbi linken nézhetitek meg:

Jupiter Ascending – Jupiter Felemelkedése
(amerikai bemutató: 2015 február 6.; hazai bemutató: 2015. február 5.)

A Wachowski-tesók filmje némi késéssel ugyan, de idén végre berobog a mozivásznakra. Legújabb eposzuk egy földi leányt tesz meg főhősnek, aki az Univerzum Hercegnője elől menekülve beteljesítheti sorsát, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. A sci-fi kaland szereplői Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean és az idén Oscar díjra jelölt Eddie Redmayne lesznek.

Az akciódús bemutatót, magyar nyelven itt nézhetitek meg:

Men and Chicken
(dán bemutató: 2015. február 5.; hazai bemutató: n.a.)

Dánia legnépszerűbb író-rendezője Anders Thomas Jensen újabb filmmel örvendezteti meg az igazi mozis csemegére vágyó nézőket, Mads Mikkelsen-nel és Nikolaj Lie Kaas-szal a főszerepekben. A tőle megszokott fekete humorral mesél egy kirekesztett testvérpárról, akik miközben egyre mélyebbre ásnak a családjuk ködös múltjukba, olyan titkokat találnak, amit jobb lett volna ha háborítatlanul hagynak mindkettőjük érdekében.

A film jelenleg csak dán bemutatóval rendelkezik, amit az alábbi linkre kattintva tudtok megnézni:

Liza, a rókatündér
(hazai bemutató: 2015. február 19.)

Liza, a fiatal ápolónő élete egy csapásra megváltozik, miután találkozik az elhunyt japán popénekes szellemével, aki rádöbbenti az ifjú szépséget arra, hogy valójában ő az elátkozott rókatündér. Civilben ez annyit tesz, hogy legyen bár akárkibe is szerelmes az ifjú hölgy, az illető nem fogja sokáig koptatni az élet rögös útját. Liza számára komoly kihívás lesz megtörni az átkot és megtalálni az igaz szerelmet (és életben tartani az illetőt). Az idei év ’’legigéretesebbnek tűnő hazai filmalkotása’’ díj nyertese minden bizonnyal a Liza, a rókatündér lenne. Ujj Mészáros Károly filmje egy meglehetősen egyedi atmoszférával és humorral megáldott alkotásnak igérkezik, ami hamar a hazai közönség kedvencévé válhat. A film főszereplői, Balsai Mónika, David Sakurai, Szabó Győző, Revicky Gábor, Schmied Zoltán és Molnár Piroska lesznek.

Liza megátkozott szerelmi életébe az alábbi linken keresztül nyerhettek betekintést:

Március

Chappie
(amerikai bemutató: 2015. március 6.; hazai bemutató: n.a.)

Neil Blomkamp nem merészkedik messze sci-fis zsánertől és legújabb filmje is egy robotról fog szólni, kinek becses neve Chappie. A kedves kis mikrobit megalkotó tudós szeme előtt csak egyetlen cél lebegett, megalkotni egy olyan mesterséges intelligenciát, aminek/akinek érzései és öntudata van, ami/aki képes fejlődni. Persze nem mindenkinek veszi be ilyen könnyen a gyomra a változást így páran felkerekednek, hogy végezzenek az ártatlan robotkával. A film főszereplői Dev Patel, Sigourney Weaver, Hugh Jackman és Sharlto Copley lesznek.

Chappie az alábbi kis videóval mutatkozik be:

Argo 2.
(hazai bemutató: 2015. március 15.)

Tibi és a bandája visszatért. A kultikus magyar film folytatásban Tibi és haverjai a japán szindikátus megbízásból egy adathordozó nyomába erednek, hogy aztán alaposan felforgassa az unalmas hétköznapok állóvizét. Bodri b”síp”meg, valaki elmegy a moziba márciusban…

A Tankcsapdával készített filmzene klippje az alábbi linken nézhető meg:

In the Heart of the Sea – A Tenger Szívében
(amerikai bemutató: 2015. március 15.; hazai bemutató: n.a.)

Chris Hemswort mjölnirét ezúttal egy halászszigonyra cseréli, amivel a legendás nagy fehér hal elleni hajtóvadászatban vesz részt. A megtörtént eseményeken alapuló film, annak a 90 napos túlésnek a krónikája, amely a világirodalom egyik legnagyobb remekművét, a Moby Dick-et is ihlette.

Az Essex legénysége az alábbi linken hajózik ki a fenevad nyomába:

Április
Furious 7 – Halálos Iramban 7.
(amerikai bemutató: 2015. április 3.; hazai bemutató: 2015. április 2.)

A széria hetedik részében Jason Statham forral bosszút kedvenc aszfaltbetyárjaink ellen, miután az előző felvonás végén Diesel és csapata végzett (SPOILER ALERT) a Statham által megformált brit keménylegény nem annyira keménylegény öccsével. A 2013-ban, tragikus hirtelenséggel elhunyt Paul Walker-nek ez lesz az utolsó mozifilmje, a le nem forgatott részeket a színész öccse segítségével vették fel.
Következő sebességre itt tudtok váltani a film IMAX bemutatójával:

Ex Machina
(amerikai bemutató: 2015. április 15.; hazai bemutató: 2015. április 30.)

Alex Garland első rendezésével a sci-fi zsáner drámaibb vonalát célozza meg. A film története szerint egy fiatal programozó lehetőséget kap arra, hogy egy történelmi mérföldkőnek számító kísérletben vegyen részt, amelyben egy gyönyörű emberi külsőbe rejtett mesterséges intelligencia emberi tulajdonságait kell vizsgálnia. Vajon eltörölhető az ember és a mesterséges intelligencia között meglévő különbség? A válaszkeresésre a gép titokzatos feltalálójának elszigetelt otthonában kerül sor. A film főszereplői, Domnhall Gleeson, Oscar Isaac és Alicia Vikander lesznek.

Az Ex Machina első bemutatóját itt tekinthetitek meg:

Child 44
(amerikai bemutató: 2015. április 16.; hazai bemutató: n.a.)

Daniel Espinoza thillere végre megtalálta útját a mozipénztárak felé és végre egy amerikai premier dátummal is gazdagabb lett. A filmben a Tom Hardy által alakított MGB ügynök egy sorozatos gyermekgyilkosság ügyében kezd el nyomozni a sztálini Szovjetunióban. A nyomok egészen a legfelsőbb körökbe vezetnek majd. Hardy partnerei lesznek: Noomi Rapace, Gary Oldman, Joel Kinneman, Vincent Cassel és Jason Clarke.

A film első angol nyelvű trailer-t az alábbi linken nézhetitek meg:

Run All Night
(amerikai bemutató: 2015. április. 17.; hazai bemutató: n.a.)

Újabban, ha Liam Neeson megemeli a telefonkagylót, abból sok jó nem származhat. Persze nem a közönségnek, hanem az aktuális film, aktuális rosszarcújának. A kőkemény ír ezúttal Ed Harris ellen vonul, miután kemény árat fizet azért, hogy a saját fia életét megmentse.

A tökös film Eminem-re hangolt bemutatóját itt nézhetitek meg:

Our Kind of Traitor
(portugál bemutató: 2015. április 30.; hazai bemutató: n.a.)

John le Carré, a kémregények nagymesterének újabb könyvét filmesítik meg idén, ezúttal Ewan McGregor, Naomie Harris és Damien Lewis főszereplésével Susanna White tolmácsolásában. A film sztorija egy fiatal pár megpróbáltatásairól szól, akik az orosz maffia és az angol titkosszolgálat közötti párharc kellős közepén találják magukat, egy meggondolatlan döntés következtében.

Május
Avengers: Age of Ultron – Bosszúállók: Ultron Kora
(amerikai bemutató: 2015. május 1.; hazai bemutató: 2015. május 8.)

Joss Whedon epikus Marvel folytatásában kedvenc szuperhőseink ezúttal egy Tony Stark által megalkotott Mesterséges Intelligencia, leánykori nevén Ultron ellen vonulnak. A már meglévő kedvenceinken túl újabb szereplőket is felvonultat majd a Marvel moziverzuma.

Ultron rettentő haragja az alábbi linken mutatkozik be:

Far from the Madding Crowd
(amerikai bemutató: 2015. május 1.; hazai bemutató: n.a.)

A dán Thomas Vinter legújabb angol nyelvű filmjében a viktoriánus Anglia földjre kalauzolja a nézőket. A film története szerint egy makacs nemes asszony örlődik három udvarló között. Carrey Mulligan kegyeiért Matthias Schoenaerts, Michael Sheen és Tom Sturridge verseng.

Ez idáig egyetlen hivatalos képpel lett gazdagabb a közönség, amit az alábbi linkre kattintva nézhettek meg.

Il Raconto dei Racconti – The Tale of Tales
(olasz bemutató: 2015. május 14.; hazai bemutató: n.a.)

A Golden Globe-ra jelölt Gomorrah alkotóinak új filmjéről ugyan még igen keveset tudni, de a készítőkbe és a szereplőkbe vetett hit elegendő lesz ahhoz, hogy felírjuk Matteo Garrone legújabb filmjének premierdátumát a kis noteszünkbe. Az olasz rendező ezúttal Vincent Cassel-t, John C. Reilly-t, Selma Hayek-et és Toby Jones-t rendezheti.

Mad Max: Fury Road – Mad Max: A Harag Útja
(ausztrál bemutató: 2015. május 15.; hazai bemutató: várhatóan 2015. májusa)

A legendás Max Rockatansky is tiszteletét teszi idén az ezüstvásznakon. A ’’reboot-féleségben’’ Mel Gibson kultikus figuráját ezúttal Tom Hardy formálhatja meg, aki útitársa/riválisra találhat majd Charlize Theron és Nicholas Hoult képében. Ami különösen jó hír, hogy a rendezői székben ismét az eredeti széria atyja, George Miller ül.
A film angol nyelvű mozis előzetesét az alábbi linken érhetitek el:

La Givinezza – The Early Years
(olasz bemutató: 2015. május 21.; hazai bemutató: n.a.)

Az Oscar díjas Paul Sorrentino (A Nagy Szépség) egy visszavonult zeneszerző és egy még aktív filmrendező önértékelésről forgatott filmet, Michael Caine-nel a főszerepben. Az angol úron kívül feltűnik még Paul Dano, Rachel McAdams és Harvey Keitel is.

Tomorrowland
(amerikai bemutató: 2015. május 22., hazai bemutató: n.a.)

A Pixar Stúdióban edződött Brad Bird második élőszereplős egészestés filmjében a sci-fi farvizére evez. Az izgalmasnak ígérkező történet szerint a George Clooney által megformált, egykoron jobb időket látott zseni, egy tudásszomjjal túlfűtött lány (Brit Robertson) segítségével próbálja meg találni azt a titokzatos helyet, ami csak a kettejük közös emlékezetében él. Az említett két színészen kívül feltűnik még Hugh Laurie és Judy Greer is.

Ha szeretnétek belépni Tomorrowland-be, kérlek erre fáradjatok:

Június

Jurassic World
(amerikai bemutató: 2015. június 12.; hazai bemutató 2015. június 11.)

Spielberg kultikus dinós mozija az újabb generáció számára is megnyitja kapuit, így ( nem titkoltan) egy újabb franchise első darabját szeretnék majd betudni a készítők a közönség számára. 22 évvel vagyunk a legelső rész történései után és immár 10 éve egy megújult formában üzemel a látványpark. A gondok, akkor kezdődnek majd, amikor a park legújabb hibrid üdvöskéje elszabadul… A legújabb kaland főszereplői Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Jake Johnson, Omar Sy és BD Wong lesznek.

Az újabb kaland bemutatóját itt nézhetitek meg:

Ted 2.
(amerikai bemutató: 2015 június 26.; hazai bemutató: 2015. július 16.)

Ted a szókimondó mackó és gazdája kalandjai idén tovább folytatódnak. A folytatást az előző részhez hasonlóan, a Family Guy atyja, Seth McFarlane írta és rendezte. Visszatérő még Mark Walhberg is, aki mellé Morgan Freeman, Liam Neeson, Amanda Seyfried és Dennis Heysbert csatlakozik be.

Ted második nekifutását magyar szinkronnal itt nézhetitek meg:

Inside out (Agymanók)
(amerikai bemutató: 2015. június. 19., hazai bemutató: 2015. június 18.)

Az amerikai bemutató előtt egy nappal már itthon is elstartol a Pixar stúdió idei két filmje közül az első, amelyben egy kislány fejében lévő gondolatok öltenek testet. Röviden szólva a filmből megtudhajuk, hogy hogyan is dőlnek el fejben a nagy dolgok.

A film magyar szinkronos előzetesét alant nézhetitek meg:

4 Responses to “Időjárás előrejelzés 2015. (I. rész avagy megint nézel majd, mint Rozi a moziban)”

  1. kencing-sakit-keluar-nanah

    Obat Herbal de Nature

    Do you need a De Nature Indonesian herbal medicine can please contact our customer service directly via SMS or phone. We always online 24 hours to serve the purchase of medicinal herbs de Nature.

  2. cara-menyembuhkan-sipilis

    Nice article

    Apakah ibu membutuhkan obat herbal de Nature Indonesia silahkan bisa hubungi customer service kami secara langsung lewat SMS ataupun Telepon. Kami selalu online 24 jam untuk melayani pemesanan produk herbal de Nature.